Meino Dam – Commissie Veiligheid, Facilitair & Logistiek & Commissie Vrijwilligers

1) Wie ben je?

Ik ben Meino Dam, coördinator van de vrijwilligers SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom. Ik ben 65 jaar, getrouwd met Tiny. We hebben 2 kinderen en een schoondochter en schoonzoon en ben de trotse opa van vijf kleinkinderen. Na ruim 40 jaar bij de politie te hebben gewerkt ben ik 2 jaar geleden met pre-pensioen gegaan. Hoewel ik het tot de laatste dag bij de politie heel goed naar mijn zin had wilde ik graag vrij zijn om andere dingen te doen. Ik was intussen gekozen als raadslid in de gemeenteraad en ben dat nu nog. We wonen al ruim 40 jr in Halsteren op een heel mooi plekje. Grote tuin en weilandje met kippen en geiten.

2) Waar kennen we je van?

Toen ik hier 40 jaar geleden kwam wonen ben ik gaan voetballen bij vv Vrederust. Nu nog een geweldige gezellige bijzondere club. Daarna ben ik lid geworden bij VVC’68 waar later ook mijn zoon voetbalde. Na jeugdtrainer ben ik daar later ook hoofdtrainer geworden. Een mooie tijd. Ook heb ik SPS in Poortvliet en FC Bergen getraind. Wanneer je actief bent geweest in de voetbalwereld dan ken je heel veel mensen. Na mijn voetballeven heb ik even getennist, gezongen bij koor Bittere Tranen, maar vooral het oprichten van Roparunteam de Brabantse Wal was intensief en heel mooi. Nog steeds is team 227 elk jaar aan de start in Parijs. Mooie herinneringen. Ik heb 4x meegelopen en 1x gefietst.

3) Waarom doe je mee aan de SamenLoop voor Hoop?

Ik vind dat je in je leven tijd moet vrijmaken om je voor de medemens in te zetten die pech hebben qua gezondheid en zelfs aan ongeneeslijke ziektes lijden. Dat kan op vele manieren. Collecteren, Roparun, Alpe d’Huzes, vrijwilliger Zonnebloem, bloeddonor enz. Zo vroeg Toine van Steenpaal mij of ik mee wilde helpen om de SLVH in Bergen op Zoom op 30 juni en 1 juli a.s. tot een mooi evenement te maken en ook om veel geld op te halen om meer onderzoek te doen. Ik coördineer de vele vrijwilligers die zich aangemeld hebben. Ik heb de vorige SLVH meegelopen in team Carpe Diem. Ik word daar zo blij van om met z’n allen potverdorie die rotziekte aan te vallen en door meer onderzoek ervan te winnen. Ieder op zijn/haar eigen wijze. Wel schouder aan schouder.

4) Wat is je favoriete onderdeel van de SamenLoop?

De kaarsenceremonie; de KinderLoop wanneer ik 3 van mijn kleinkinderen zie meelopen, maar ook de uurtjes als het donker en stil is en toch stug doorwandelen. De muziek; de tranen; het lachen en het moment dat het bedrag bekend wordt gemaakt……….eigenlijk die hele 24 uur haha.

5) Antwoord op voorgaande vrijwilligers vraag van Ral is: Aan Meino wil ik vragen hoe hij de voorbereidingen ervaart van onze commissie??

Een mooie club mensen, maar wat moet er veel geregeld worden en een juiste tijdsplanning gemaakt worden. Ik was soms het spoor bijster. Maar ook mensen die verstand hebben van elektra, kabels, aansluitingen enz. Techneuten en sjouwers…..ze zijn straks allemaal nodig. Ook na afloop!!!!!!!!

6) Welke vraag wil je graag beantwoord hebben door de volgende commissielid?

Kitty van Tillo van de commissie Eregasten & Welness (Het Getij) wil ik vragen of ze het ook spannend vindt om met haar groep de Eregasten & Welness te begeleiden en jullie taken tot een goed einde te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *