Mathilde Hietbrink – Commissie Eregasten & Wellness

1) Wie ben je?

Mijn naam is Mathilde Hietbrink, getrouwd, ouder van 2 zonen en een dochter, en grootouder van een kleinzoon en een kleindochter.
We zijn 11 jaar geleden in Ossendrecht komen wonen vanuit Zeeland, toen iemand mij vroeg of vrijwilligersewerk voor het Inloophuis Het Getij iets voor mij was en aangezien ik mijn werk als fysiotherapeute gestopt had, heb dat aangenomen.
Eerst als fysiotherapeute voor ontspanning en massage, later als gastvrouw en van af januari 2017 als coördinator.
En op de samenloop ben ik samen met mijn collega’s onderdeel van de commissie eregasten.

2) Waar kennen we je van?

Dus van het inloophuis in Ossendrecht, ontmoetingsplaats voor mensen met kanker of genezen van kanker en naasten van mensen die kanker hebben of gehad hebben. Het is een mooi “vak” om gasten, zo noemen wij ze, te helpen verwerken wat er op hun pad is gekomen of ook als ze er nog midden in zitten. De inloop is ook vaak een gezellige morgen waar ontspanning wordt gegeven, leuke workshops of gewoon alleen maar gekletst wordt, af en toe een uitje.

3) Waarom doe je mee aan de SamenLoop voor Hoop?

Het Getij is gevraagd om het goede doel te zijn tijdens dit weekend, en als tegenprestatie moesten wij een inloopplek, met daaraan een marktkraam, een wellness, en de “survivors” eregasten, ofwel (ex)kankerpatiënten een gastvrij weekend te bezorgen met goede zorg voor eten en drinken, wellness, ze te begeleiden bij de openingsceremonie, kaarsenceremonie en de sluitingsceremonie en alle aandacht die nodig is en indien nodig is er psycho-sociale zorg aanwezig de zaterdag en zondag.

4) Wat is je favoriete onderdeel van de SamenLoop?

Geen idee, ik laat het over me komen en naderhand kan ik daar vast antwoord opgeven.

5) Antwoord op voorgaande vrijwilligers vraag van Kitty is: Mathilde Hietbrink Commissie Eregasten & Wellness (Het Getij), ik kan wel zeggen dat wij enorm de kar samen hebben getrokken.We hebben veel gelachen en soms hadden we ook wat tegenslagen. Jou wil ik dan ook vragen hoe jij het hebt ervaren om op deze manier SamenLoop voor Hoop te organiseren en zou je de uitdaging nog een keer aan willen gaan om het zo te doen?

Zoals Kitty zegt hebben wij dit moeten doen zonder ervaring en te weinig tijd gehad door omstandigheden, dus was het vreselijk hectisch om alle vrijwilligers bij elkaar te zoeken en alles in goede banen te leiden. Maar we denken dat het redelijk goed gelukt is, hopen dat alles goed verloopt.
Dus het antwoord is: ja ik zou het best nog een keer mee willen doen, om mee te organiseren.

6) Welke vraag wil je graag beantwoord hebben door de volgende commissielid?

Ik vraag Els: wil jij een mooie afsluiting schrijven om dit weekend als een prachtig evenement af te kunnen sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *