Kitty van Tillo – Commissie Eregasten & Wellness

1) Wie ben je?

Ik ben Kitty van Tillo en ben 50 jaar. Samen met mijn man Hans zijn we 5 jaar geleden verhuisd van Lepelstraat naar een mooi stekkie in Halsteren. We hebben 2 schatten van kinderen, Bart en Anne en een lieve schoondochter, Simone.
Voor de SamenLoop voor Hoop zit ik in de commissie Eregasten & Wellness (Het Getij).
We houden allemaal erg van dieren: we hebben een hond, kippen, een paardje en sinds kort zijn we een nieuwe hobby gestart, pijlgifkikkertjes verzorgen en opkweken.
Nadat ik jarenlang in de thuiszorg heb gewerkt, ben ik mezelf om gaan scholen tot medisch secretaresse en vond ook vrij spoedig een baan in deze functie.
Het was een superleuke baan, waar ik ook met veel plezier heb gewerkt. Maar aan deze carrière werd woest een eind gemaakt toen ik de diagnose kanker kreeg. Ik heb een zeldzame, agressieve vorm en kreeg te horen niet lang meer te leven. Tòch heb ik besloten de strijd aan te gaan tegen deze rotziekte en ben gestart met behandeling. Na anderhalf jaar van zware behandeling bleek er zich een wonder te hebben voltrokken. Ik kon aan mijn herstel beginnen en het gaat, ook nu nog, steeds goed!!! Dit is nu 5 jaar geleden.
Langzaamaan ben ik weer begonnen met de dingen op te pakken, zoals vrijwilligerswerk bij de arthotheek BoZ en bij het MKC Bravis. Ook ben ik destijds gestart bij Het Getij als gastvrouw voor 1 dagdeel per week en nu ben ik coördinator van Het Getij Bergen op Zoom sinds januari dit jaar.
Door deze tijd ben ik sterker geworden. Ik geniet van veel meer van het leven en heb ook ervaren dat liefde de zwaarste stormen in je leven overwint en dat je nooit op moet geven, hoe zwaar het ook is. Hou de moed erin en blijf lachen!!!

2) Waar kennen we je van?

Ik heb jaren in de thuiszorg gewerkt in Bergen op Zoom en omgeving. Een aantal jaren geleden heb ik een poos gezongen bij het Lepelstraatse koor: de Straotzangers.
Jullie kennen me misschien ook van mijn werk als medisch secretaresse bij Fysio Active in Bergen op Zoom. Daarnaast heb ik vrijvrilligerswerk gedaan bij de Artotheek in Bergen op Zoom en bij het MKC Bravis.
En nu kennen jullie me wellicht van Ontmoetingsplaats Het Getij.

3) Waarom doe je mee aan de SamenLoop voor Hoop?

Ik doe mee aan SamenLoop voor Hoop, omdat Het Getij is gevraagd het goede doel te willen zijn voor SamenLoop voor Hoop. Dat is natuurlijk super!!
Ik heb nog nooit mee gedaan aan Samenloop voor Hoop, maar ik vind het geweldig dat ik nu ook mijn steentje bij kan dragen.
Mijn wens is dat deze sluipende moordenaar uitgeroeid gaat worden, dus onderzoek vind ik erg belangrijk. Dat moet vooral door blijven gaan. En ik zelf ben het levende bewijs dat het kàn!!

4) Wat is je favoriete onderdeel van de SamenLoop?

Omdat ik nooit heb mee gedaan aan SamenLoop voor Hoop kan ik niet echt zeggen wat mijn favoriete onderdeel is. Maar als ik moet kiezen en de verhalen hoor van anderen dan denk ik, dat de kaarsenceremonie mijn favoriete onderdeel is.
Ik ken helaas veel mensen die aan deze verschrikkelijke ziekten lijden en heb ook dierbaren verloren hieraan, zoals mijn schoonmoeder en mijn zus.
Ik zal vooral ook aan mijn lieve zus denken tijdens deze ceremonie, omdat zij abrupt uit ons leven is gerukt door deze ziekte en zij de kans niet heeft gehad om te strijden en dat voelt wrang, want ik vier het leven…!!!

5) Antwoord op voorgaande vrijwilligers vraag van Meino is: Kitty van Tillo van de commissie Eregasten & Wellness (Het Getij) wil ik vragen of ze het ook spannend vindt om met haar groep de Eregasten & Wellness te begeleiden en jullie taken tot een goed einde te brengen?

Omdat ik per 1 januari coördinator ben geworden bij Het Getij en er vele positivieve veranderingen binnen Het Getij plaatsvinden èn Samenloop voor Hoop op de planning stond, was het al aan poten. Dit ging allemaal in het begin onder leiding van onze superenthousiaste manager, Christ.
Toen hij eind maart dan ook kwam met het zeer droevige nieuws dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek is en met zorgverlof zou gaan, brak bij mij het zweet wel uit, kan ik zeggen!!
Hoe gaan we SamenLoop voor Hoop aanpakken en wat gaan we doen??
Dat was zeer spannend! Vrij snel werd sloeg die spanning om in uitdaging: We gaan er wat van maken en zorgen dat Het Getij zo goed mogelijk voor de dag komt tijdens Samenloop voor Hoop!!
We zijn er enthousiast aan begonnen en het begon vrij snel goed te lopen. Ook toen ik het even niet meer zag zitten, waren Christ en de vrijwilligers van Het Getij er voor me en hebben me de kracht gegeven om dòòr te gaan. We zijn een team die er voor elkaar is en elkaar een warm harrt toe dragen.
Dus ik heb er het volste vertrouwen in dat het een mooi weekend wordt, waar we met een warm gevoel op terug kunnen kijken.
De uitdaging en de spanning is er nog steeds: gaat alles goed verlopen, hebben we het goed georganiseerd? Anderzijds sta ik te popelen van ongeduld: Laat het weekend SamenLoop voor Hoop maar komen!!

6) Welke vraag wil je graag beantwoord hebben door de volgende commissielid?

Mathilde Hietbrink Commissie Eregasten & Wellness (Het Getij), ik kan wel zeggen dat wij enorm de kar samen hebben getrokken.We hebben veel gelachen en soms hadden we ook wat tegenslagen.
Jou wil ik dan ook vragen hoe jij het hebt ervaren om op deze manier SamenLoop voor Hoop te organiseren en zou je de uitdaging nog een keer aan willen gaan om het zo te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *