In 2018 is er weer een SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM
TON HOPMANS

Samenloop voor Hoop heeft een nieuw bestuur en dus komt er in 2018 weer een Samenloop voor Hoop op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Die is op 30 juni en 1 juli.
Deze belangrijke mededeling deed gisteravond Ad Rooms in wijkcentrum De Moerkens aan de Kapittelstraat, tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers. Rooms is samen met Arjan van der Weegen ambassadeur van Samenloop voor Hoop.
Door een Samenloop voor Hoop in 2017 kon volgens een Rooms een dikke streep gezet worden. Dat is qua organisatie niet haalbaar.
Samenloop voor Hoop is een wandelevenement van 24 uur onder de vleugels van KWF Kankerbestrijding. In Bergen op Zoom werd dat evenement al twee keer, in 2013 en 2015, op de atletiekbaan van sportpark Rozenoord gehouden.
Het goededoelevenement sloeg enorm aan. In 2013 bracht het 97.000 euro op, in 2015 was dat 177.000 euro. Toen het bestuur, dat bestond uit Marian Hage, Lenie Hage-Bal en Loes Rommens, tijdens de evaluatie van de tweede editie aankondigde dat het ermee stopte, zag de toekomst voor Samenloop voor Hoop er somber uit. Begin dit jaar liet Marit Scheffer weten voorzitter te willen worden en gloorde er weer hoop. Helaas moest zij een aantal maanden later wegens gezinsomstandigheden afhaken. De beide ambassadeurs hebben toen de touwtjes in handen genomen.
Rooms: “Omdat het een te mooi evenement voor de stad en het doel is, zijn we ons netwerk na gaan lopen en hebben we diverse gesprekken gevoerd met mensen van wie we hoopten dat ze de schouders er onder zouden zetten.” Tot opluchting van de aanwezigen kon hij meedelen dat de ambassadeurs er in geslaagd waren bestuursleden te vinden.
Het bestuur zal gaan bestaan uit: Maarten Velthoen, Toine van Steenpaal en Alice Potter-Stolwerk. Zij stelden zich aan de vrijwilligers in De Moerkens voor en vertelden wat de reden was om de bestuursfunctie te accepteren.
Steenpaal liet weten dat alle commissieleden van 2015 persoonlijk zullen worden benaderd om weer mee te doen. Voor de ambassadeurs zit de klus er volgens Rooms op. “Wij gaan ons weer terugtrekken achter de zijlijn.”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *